Blindedarmontsteking

Blindedarmontsteking

Blindedarmontsteking!!! Het waren een paar rare dagen😅 Ik weet nu wat het is en kan het nu ook niet meer krijgen gelukkig. Maandag kreeg ik rond 14.30 uur last van mn buik. Gewoon doorgewerkt en savonds in een heet bad gegaan. Ik dacht dat ik gewoon wat verkeerds had gegeten en gaf het de schuld

Blindedarmontsteking!!! Het waren een paar rare dagen😅

Ik weet nu wat het is en kan het nu ook niet meer krijgen gelukkig.

Maandag kreeg ik rond 14.30 uur last van mn buik. Gewoon doorgewerkt en savonds in een heet bad gegaan. Ik dacht dat ik gewoon wat verkeerds had gegeten en gaf het de schuld aan mijn menstruatie. Maar het werd steeds erger. En de pijnscheuten zaten niet op een herkenbare plek. Lang leve google.

Ik ben naar beneden gegaan en zeg tegen Remco: ik denk dat iets niet goed is. Het is niet de normale menstruatiepijn en volgens Google zou het een blindedarmontsteking kunnen zijn. Of iets met mijn eierstok. Dus hup wij naar de huisartsenpost. Na 3 onderzoeken en een bloedafname verder waren mn ontstekingswaarders iets verhoogd maar werd gewoon weer naar huis gestuurd met de mededeling morgen rond half 10 terug te moeten komen voor een nieuwe bloedonderzoek.

Maar die tijd haalde ik niet. De pijn en misselijkheid werd steeds heviger rond 7 uur. Het braken deed zo ontzettend zeer. Remco was rond 6 uur al naar zijn werk gegaan in Zeist dus hij was ook niet snel thuis. Gelukkig hebben we hele lieve vrienden. Angela onze buurvrouw nam de kinderen mee en Arjan onze buurman bracht mij naar het ziekenhuis. Dat ik om 8 uur smorgens in ziekenhuis was wist ik niet waar ik het zoeken moest ondanks dat ik best een hoge pijngrens heb. Het duurde even voordat ik een infuus kreeg met pijnmedicatie en iets tegen de misselijkheid. Nadat ik dat gekregen had werd ik rustiger en heb ik gelukkig wat kunnen slapen. Arjan die schat is de hele tijd bij me gebleven totdat Remco kwam.

Rond 12.30 uur kreeg ik een echo waaruit bleek dat het toch een acute blindedarmontsteking was. Mevrouw we gaan u opereren, maar het is druk dus het wordt pas vanavond en in het ergste geval morgenochtend.

Even later werd ik naar de afdeling acute opname gebracht waar ik moest wachten tot ik opgeroepen werd. Remco ging lekker naar huis douchen en de kinderen van school halen en zou later terugkomen. Ik wilde net een film gaan kijken op Netflix, maar tot mijn verbazing werd ik al rond 14.45 uur opgeroepen. En toen ging het heel snel. Ik moest zo’n leuk operatiejasje aan. Heel charmant en een haarnetje op. In de anesthesieruimte werd ik heel vriendelijk onthaald. En dat een verpleegkundige zei: nou mevrouw wordt u toch even feestelijk onthaald hier! Zei ik: ja ik mis alleen de slingers nog.

Ook werd ik ondergeplakt met allemaal plakkers voor de monitoren tijdens de kijkoperatie. Op de OK is het altijd hectisch. Een komen en gaan van mensen. De operende arts die zich voorsteld. Ik ben alle namen alweer vergeten zodra ze zich omdraaien. Ik kreeg nog meer plakkers op mn lichaam. Het infuus zat in de verkeerde hand. Zodra ik onder narcose ben leggen ze een nieuw infuus aan in mn rechterhand. Ik vond het allemaal prima. Ik merk er allemaal niks van.

Nadat de opererende arts haar woordje had gedaan aan alle anderen die er waren kreeg ik al heel snel een mondkapje op met heel veel zuurstof. Ik weet nog dat het heel koud was in de operatiekamer. Ze spoten het slaapmiddel in mijn infuus en ik moest grote tuigen zuurstof inademen. Het slaapmiddel brandden heel erg in mijn hand. Maar het enige wat ik hoorde was dat er iemand zei: SLAAP LEKKER.

Later werd ik best bruut wakker gemaakt op de uitslaapkamer. Ik wilde nog helemaal niet wakker worden. Tot ik een lekker ijsje aangeboden kreeg. Na ruim 24 uur niks gegeten te hebben en al het drinken weer te hebben uitgespuugd was ik echt heel blij met dit perenijsje. En toen liep onze vriendin Ingrid ook nog de uitslaapzaal binnen. Zij had dienst. Zo werd het nog gezellig ook.

Het duurde niet lang voordat ik naar de afdeling chirurgie werd gebracht. Hier moest ik een nachtje blijven logeren. Ik lag met nog 2 oudere mensen op de kamer waarvan 1 heel gezellige kwebbeloma. Afleiding genoeg😂. Al gauw kwam Remco samen met Mikayla en Giovan. We hebben alles samen besproken en ik ben zo ontzettend trots op ze hoe ze dit allemaal hebben opgepakt!!! Het is niet niks geweest voor de kinderen om mij zoveel pijn te hebben zien lijden.

Sylvia een andere vriendin van ons kwam ook nog even langs. Ze was op dat moment in het ziekenhuis voor haar moeder. Het was helemaal gezellig aangezien ik toch onder de morfine en andere pijnmedicatie zat. Ondertussen kreeg ik beschuitjes met kaas. Nou die gingen er wel in!!

Nadat iedereen weg was rond 19.00 uur heb ik nog zitten kletsen met mijn buurvrouw kwebbeloma. Ze bleek Kittie te heten. Ontzettend aardige mevrouw. Ze woont vlak bij mijn moeder in Krommenie. Klein wereldje. Om 21.00 uur was ik het zat. Ik heb Netflix opgezet, maar heb de hele film niet gezien. Dat ik aan het einde wakker werd heb ik mn telefoon uitgegooid en ben zo verder gaan slapen.

Tot 4 uur smorgens. Plaspauze. Daarna nog wat hazenslaapjes, want een van de verpleegsters vond het fijn om rond half 6 haar vakantie verhalen te vertellen op de gang. En dat deed ze niet zachtjes zeg maar🤔. En om 8 uur stond de dame met de ontbijtkar alweer naast me bed. Maar zij was zeer welkom, want trek had ik wel.

Daarna was het weer een komen en gaan van mensen. Wisselingen van de wacht was geweest. Onze vertrouwde verpleegster met een brabants accent van gisteren kwam niet meer. En ze deed het zo onwijs goed!!! De hoofdverpleegkundige stelde zich voor en melde dat er vandaag veel leerlingen aanwezig waren. Ook kwam Claudia langs. Ik pas op haar dochter en ook zij moest werken. Kreeg toch heel lief chocolaatjes van haar😍

Ondertussen deed ik weer een paar pogingen om even rustig Netflix te kijken , maar rond 10 uur was de arts er en kreeg ik groen licht om naar huis te gaan. Ik was een mooi proefkonijn voor een leerling om mijn infusen eruit te halen. Ik had er in totaal 3. Ze hadden bij de operatie namelijk mijn linkerinfuus gewoon laten zitten. En ik had er nog 1 bijgekregen in mijn been om morfine toe te dienen. Die laatste was wel heel prettig omdat je die prikken van de morfine niet meer krijgt. Maar goed de hoofdverpleegster deed het 1 keer voor en de leerling haalde mijn andere infuus eruit. En dat ging allemaal prima!!!

Nu was het wachten op Remco die er snel was. Ik heb afscheid genomen van mijn kwebbeloma Kitti en heb haar veel sterkte gewenst. Misschien komen we elkaar nog eens tegen in Krommenie.

Om half 12 was ik weer heerlijk thuis!!! Ik wil nog wel alle lieve vrienden bedanken die zo voor ons klaar hebben gestaan en die met ons mee hebben geleefd. Ik moet het mijn moeder nog vertellen, want zij komt vandaag thuis van vakantie en ik wilde haar niet onnodig ongerust maken😅

We hebben het weer gehad. Nu rustig herstellen (kan ik eindelijk rustig een film op Netflix kijken🤣) en hopelijk snel het normale leven weer oppakken.

2 comments
Dihclicks
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

2 Comments

 • Ilonka
  3 oktober 2018, 16:05

  Jeetje Dih, dat doe je even snel!!! Ik hoop dat je snel weer op de been bent.

  REPLY
 • Suzanne
  3 oktober 2018, 17:14

  Beterschap

  REPLY

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos