Burn-out… 6 maanden verder.

De laatste weken wordt ik elke dag wakker met de ramen open. De vogels doen wedstrijdje wie het hardst kan zingen. Ik voel me best gelukkig! Mijn vorige blog: “burn-out… 3,5 maand verder” schreef ik half april. Inmiddels is er weer wat tijd verstreken. Nou ja verstreken?! Letterlijk voorbij gevlogen!!! Half april schreef ik dat

De laatste weken wordt ik elke dag wakker met de ramen open. De vogels doen wedstrijdje wie het hardst kan zingen. Ik voel me best gelukkig!

Mijn vorige blog: “burn-out… 3,5 maand verder” schreef ik half april. Inmiddels is er weer wat tijd verstreken. Nou ja verstreken?! Letterlijk voorbij gevlogen!!!

Half april schreef ik dat ik een lijstje had gemaakt met een aantal doelen voor dit jaar. En ik zou me alleen daarop focussen. Nou je raad het misschien al. Soms dwaal ik wel af en wil alweer nieuwe uitdagingen aangaan. Maar die heb ik snel weer stop gezet. In deze blog wil ik het hebben over mijn lijstje. Ik zal mijn doelen verklappen:

  1. Rustiger aan doen
  2. Meer ondernemen met de kinderen
  3. Qualitytime met Remco
  4. De slaapkamers 1e verdieping aanpakken
  5. Tuintje/waterval/vijver maken in de tuin
  6. Gezondere levensstijl
  7. Evt. Fotograferen (is nog geen must)

Dit zijn de 7 punten waar ik dit jaar op wil focussen.

Punt 1: rustiger aandoen! Nou dat is dus totaal mislukt😅 blijkbaar zit dat gewoon niet in me. De afgelopen periode was het best mooi weer en dan jeuken mijn handen om te klussen. Maar ondanks dat ik nog veel doe weet ik mijn tijd wel te doseren. Het zijn projecten voor onszelf, dus het is ook niet echt MOETEN. Dat scheelt ook denk ik. Ik kreeg er in ieder geval wel positieve energie van.

Punt 2: ondernemen met de kinderen is een ruim begrip. Dat we in het koude voorjaar nog veel wandelden/skeelerden samen is nu weer even over. De kinderen spelen met hun vriendjes in de straat buiten met dit mooie weer totdat ze naar bed gaan. Maar onze momenten op de dag plukken om even te kletsen met elkaar doen we wel. Ook hebben we de afgelopen periode best wat leuke uitjes gehad. Kamperen, wezen varen, ponypark Slagharen en de Vinking run of lekker naar het strand of iets dergelijks. Ondernemen met de kinderen is dus per seizoen heel verschillend. Van de winter komen vast de spelletjes weer tevoorschijn 😉 Dat stukje kletsen met elkaar is wel heel belangrijk!!!

Punt 3: Qualitytime met Remco inplannen. Dit is werkelijk onze grootste uitdaging!!! En eigenlijk is dat heel gek. Want we zijn het belangrijkste voor elkaar, leven ons leven samen, weten precies wat we aan elkaar hebben in onze dagelijkse bezigheden en vullen elkaar goed aan. We versterken elkaar enorm. Maar zijn ook allebei echt geen stilzitters! En ik denk dat juist daarom “wij samen” op de laatste plaats komt. Omdat we weten dat het tussen ons wel goed zit. Maar dit is ook gevaarlijk, want voor we het weten leven we langs mekaar heen. In de afgelopen periode zijn we dan ook even een nachtje samen weggeweest. Konden we kletsen over alles wat we wilden zonder kleine oortjes erbij. Dan zijn de gesprekken toch wat dieper dan als je savonds na een werkdag met zn tweeën languit op de bank ligt. En de laatste weken merk ik ook weer dat de drukte ons opslokt. We weinig “echte” gesprekken hebben. Dus binnenkort moeten we weer even een dagje of avondje plannen samen😁💖

Punt 4: slaapkamers eerste verdieping. Dit is natuurlijk heel meetbaar. Ik heb mezelf de tijd gegeven tot oktober. Dan worden de kinderen 10 jaar en moeten hun leuke tienerkamers af zijn. Ik was begonnen met de kast en het bed van Mikayla op marktplaats te zetten, want eerst moet er een vaste kast getimmerd worden. Van vloer tot plafond met 2 mooie schuifdeuren. Een goede stevige paxkast. Deze staat inmiddels maar is nog niet helemaal af. Ik heb hem wel al geschilderd en ingericht. Maar de deuren moeten nog. Ken je dat woordje rustig?!🤣 Het weekend na Koningsdag waren Remco en ik dus dat weekendje weg in Hoorn. We parkeerden de auto. Zagen een winkeltje met vloeren. Liepen binnen. En binnen een half uur met een leuk gesprek en flink wat korting waren we een laminaatvloer voor boven rijker. En nu ik deze blog zit te schrijven wordt boven de vloer gelegd. Ik wilde eerst nog het bed en de kast van Giovan ook verkocht hebben, maar dat is niet gelukt. Je snapt wat voor volksverhuizing we hebben gehad de afgelopen paar dagen. Overal in huis is het een bende. En de kinderen hebben samen in 1 bed op zolder geslapen de afgelopen nacht. Maar ja… straks ziet het er super uit en kunnen we verder met de kast en schilderen en inrichten. Ik denk zomaar dat we oktober wel gaan halen zeg maar😋

Punt 5: tuintje/waterval/vijvertje. Zoals ik al zei met dit mooie weer jeuken mijn handen. En elke keer als ik een ochtend op mijn vrije dagen niks had maakte ik een zakje cement aan en metselde ik een stukje van de bak. Ben bijna 3 jaar metselaar geweest in de bouw, dus ik vind het nog leuk ook. Maar omdat smiddags de kinderen vrij zijn en hun sporten hebben kan ik alleen maar die 2 ochtendjes. Het gaat niet snel. Maar de bak zelf is af. Alleen nog een hoek mestelen en de waterval in elkaar puzzelen.

Punt 6: tja wat zal ik hier over zeggen. Ik vind dit zoooo lastig! Natuurlijk we willen gezonder eten. Maar op de een of andere manier heeft dat koken niet echt mijn prioriteit of zo. Dan ben ik druk met van alles en nog wat en dan oja nu moet er ook nog eten gemaakt worden. Met het liefst verse producten. Dan sta ik 3 kwartier tot een uur in die keuken. Binnen een kwartier is het weer op, want doordeweeks hebben we het allemaal druk. Sporten, afspraken en andere hobby’s. Echt zonde van mijn tijd!!! Terwijl we eten echt associëren met gezelligheid. Dus ik wil eigenlijk makkelijke gezonde recepten. En die zijn er heus wel. Maar door alle verbouwingen heb ik me hier nog niet in verdiept. Wie weet is het leuk om iets op te starten om samen recepten uit te wisselen en elkaar te stimuleren in goed en gezond eten. Dat lijkt me leuk!

En als laatste punt 7. En dit vind ik een verrassend punt. Want ik heb er bewust voor gekozen om voorlopig geen fotoshoots te doen. Dat slokte zoveel tijd op. Ik heb mn tas met camera en spullen boven in een hoek gezet en heb er ruim een half jaar niet naar omgekeken. Geen behoefte aan gehad ook. Iedereen die zei: dat is echt zonde… jammer dan! Ik wil het echt niet. Maar…! Zo’n 4 weken terug kwam het onderwerp fotograferen weer steeds vaker. Iemand deelde een foto (die ik had gemaakt) van haar dochter op Facebook met de tekst: “wanneer gaan we weer?”. Een andere moeder op school: “Dihlaila ik mis je, wanneer ga je weer foto’s maken van mijn dochtertje?”. Op de manege raakte we aan de praat over foto’s en een vriendin wilde foto’s van de kinderen. En nu ik weer beter in mijn vel ga zitten merk ik dat het fotograferen weer gaat kriebelen. En dus heb ik afgelopen weekend weer een fotoshoot gedaan. De foto is te zien op mijn Facebookpagina: “Dihclicks Fotografie”. En van de week was ik met een vriend van mij die ook fotografeert een beetje aan het brainstormen om het toch weer een beetje te gaan oppakken. Maar hoe en wanneer?! Ik heb nog geen idee eigenlijk. Het jaar is nog niet om…

Tja… zo zijn er toch wel veel ontwikkelingen geweest de afgelopen maanden. En ik heb geleerd dat je het niet perse rustiger aan hoeft te doen om goed in je vel te zitten. Het gaat erom dat je je goed voelt bij wat je aan het doen bent.

Dus zit je niet lekker in je vel. Ben je vaak moe en heb je nergens zin in. Ga dan voor je zelf na wat je tegenzit in het leven. Zodra je dat weet, weet je ook het stukje dat verandert moet worden. Vervolgens maak je een lijst met punten waar je wel blij van wordt. Praat erover met je partner als je die hebt. En probeer samen een weg te vinden om een aantal van deze punten te realiseren. En dingen waar je niet achter staat, laat je even voor wat het is. Ook als het een grote hobby van je is en je het zonde vindt om het op te geven. Dat komt vanzelf wel weer op je pad in de toekomst….

Be Happy!!!

Dihclicks
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos