De Veluwe… Moeder Dochter Weekend… Deel 3 (Ambacht en speelgoedmuseum/naar huis)

De Veluwe… Moeder Dochter Weekend… Deel 3 (Ambacht en speelgoedmuseum/naar huis)

Vanmorgen hebben we heerlijk uitgeslapen. Mikayla werd pas rond 9.00 uur wakker. Ondanks dat er andere kinderen al druk aan het spelen waren bij onze picknicktafel 🤔 Rustig aan wezen douchen, aankleden en inpakken. Lekker buiten even ontbeten samen. De geitjes stonden dit keer niet aan onze kant van het hek. Jammer! Nu hadden we

Vanmorgen hebben we heerlijk uitgeslapen. Mikayla werd pas rond 9.00 uur wakker. Ondanks dat er andere kinderen al druk aan het spelen waren bij onze picknicktafel 🤔 Rustig aan wezen douchen, aankleden en inpakken. Lekker buiten even ontbeten samen. De geitjes stonden dit keer niet aan onze kant van het hek. Jammer! Nu hadden we bezoek van een hondje die ook wel wat lekkers wilde.

Rond 10.30 uur reden we van de camping af naar Terschuur. Hier is het “Oude Ambacht en Speelgoed Museum”. Het museum ging om 11.00 open, dus wij waren een van de eerste binnen. Geen idee wat we konden verwachten, maar bij de kassa zag ik 2 bordjes hangen. Dit museum heeft 2x de 3e prijs gewonnen van Dagjeweg.nl in 2015 en 2017. Het moet dus wel leuk zijn!

Een hele enthousiaste meneer hielp ons bij de kassa. Mikayla kreeg nu ook weer een puzzel formulier mee met vragen. Waarmee ze een kleurplaat en een ballon mee kan verdienen. Er werd nadrukkelijk gezegd dat ik niet mocht helpen met de puzzel! Ik kreeg een andere taak van deze meneer. Ik moest Mikayla zoveel mogelijk vertellen over vroeger en welke voorwerpen waarvoor gebruikt werden. Hmmm zo oud ben ik nou ook weer niet dat ik alles weet van toen😅

Dat we verder liepen waren we meteen enthousiast. Allemaal oude keuken spullen dat ik nog herkende van mijn oma’s en Mikayla vroeg 100 uit. Er waren andere mensen die al op leeftijd waren en we hoorden ze zeggen: “ohhh ja kijk! Dit had mijn moeder ook vroeger”! Al gauw raakten we aan de praat en zo kreeg ik ook een beetje geschiedenis les😁

Het is allemaal te veel om te vertellen. Ik heb ook zo veel foto’s gemaakt. Alles kwam voorbij. Schoolbanken, oude klederdrachten, bakker, slager, postkantoor, kapper, huisarts, camera’s en filmrecorders, de smederij, glas en lood tot de muizenvallen van vroeger aan toe! Kortom ik snap die 2 prijzen wel van de 3e plaats van de leukste dagjes weg.

Jaja Mikayla… dat ik zo oud was als jij nu hadden we nog geen mobiele telefoons. Dat kan ze zich helemaal niet voorstellen 😁

Er is een a, een b en een c route. Er was een man bezig met glas graveren. Hij was zo leuk aan het vertellen dat hij dit 1 dag in de week vrijwillig doet. Dat we 2 glazen en een windlichtje hebben gekocht. Een eindje verder mocht Mikayla haar eigen springtouw maken tegen een vergoeding van 1,50 euro. En op de laatste route was er een mevrouw bezig met schilderen op doosjes, klompjes ect. Dit was prachtig! Helaas geen foto van.

Springtouw maken:

Nadat we alle routes hadden gehad zijn we in het restaurant wat gaan drinken. We kozen er een gebakje bij. Het was inmiddels alweer 14.00 uur. Huh is het alweer zo laat?!! Daarna zijn we naar boven gegaan. Hier was het speelgoedmuseum. Zo leuk al dat oude speelgoed. En poppenhuizen en laafjes. Er hing 1 laafje die ik zelf ook heb gehad😍 Er was een speelkamer waar we konden sjoelen. Natuurlijk hebben we ook 4 op een rij gespeeld. En er was nog veel meer. Kortom echt een aanrader om eens heen te gaan!!

Om 15.00 namen we afscheid van de enthousiaste meneer achter de kassa. Mikayla riep: “Doei he!!!” Waarop die man hard moest lachen. Hij zei: “zelden begroeten mensen ons zo leuk!” Terwijl ik me een beetje schaamden, want zo praat je natuurlijk niet tegen een meneer op leeftijd.

Ik liet de keuze aan Mikayla. Of nog even wandelen in het bos of lekker naar huis. Zij koos ervoor om naar huis te gaan. Ze is best moe! Onderweg naar huis was ze niet meer zo aan het meezingen met Marco Borsato. Ze was stil en dommelde af en toe een beetje weg.

Om 16.00 uur waren we thuis. Eerder als Remco en Giovan. Even gauw de spullen naar binnen sjouwen waarna Mikayla lekker op de bank plofte. “Ik mis nu al de Veluwe”, zegt ze. En ik deel haar gevoelens. Zo rustig als het daar is. Zo veel natuur. Overal paarden, schapen, koeien of geiten in de wei. Bijna niemand op de weg. Het is gewoon heerlijk daar!!

Rond 17.00 uur kwamen Remco en Giovan thuis. Even geholpen met uitpakken. Alle verhalen aan elkaar verteld. Om ons weekend af te sluiten zijn we lekker wezen uiteten bij de Wereldkeuken. Natuurlijk is Remco nog verwend met zijn vaderdagcadeautjes.

De avond was kort. Om 21.00 uur was iedereen in dromenland. Kids sliepen eerder. Weer mooie herinneringen. Weer fijn dat we compleet zijn!!!

Dihclicks
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos