Hoe overleef ik pubers,

Hoe overleef ik pubers,

Ken je die tienerboekjes? Hoe overleef ik mijn vakantie? Hoe overleef ik de brugklas? ect. Dat zijn echt wel grappige boekjes voor de Kids. Maar waar is dat boekje hoe overleef ik mijn pubers? Onze pubertweeling is nu 11 jaar en jawel ze gaan na de zomervakantie naar de middelbare school. Het afgelopen jaar hebben

Ken je die tienerboekjes? Hoe overleef ik mijn vakantie? Hoe overleef ik de brugklas? ect. Dat zijn echt wel grappige boekjes voor de Kids. Maar waar is dat boekje hoe overleef ik mijn pubers?

Onze pubertweeling is nu 11 jaar en jawel ze gaan na de zomervakantie naar de middelbare school. Het afgelopen jaar hebben ze een flinke ontwikkeling doorgemaakt. Ik merk het aan alles. Ze zijn een stuk zelfstandiger. Maken meer hun eigen beslissingen. Ook kwa kledingkeuzes helaas 😅 Soms de verkeerde beslissingen. Tja het bekende met vallen en op staan. Ze merken nu dat communicatie best wel lastig is als er ruzie ontstaat tussen hun en hun besties. Gelukkig heb ik brede schouders waar ze op kunnen uithuilen! Oh en niet te vergeten natuurlijk. Onze zoon heeft sinds een paar weken wel serieus verkering. Jaja het leven van tieners is niet altijd rozengeur en maneschijn.

Maar ze hebben ook veel lol. Gaan meer weg met hun vrienden en vriendinnen. Zo letten ze keurig op de tijd. En dan denk je goh dat gaat toch goed zo. Ik weet waar ik aan toe ben. De dag erna komt mijn dochter ruim een half uur later thuis zonder even een belletje of berichtje. Tja dat is dus niet de bedoeling. Ze had dus echt mazzel dat ik het eten nog niet klaar had. Maar hoezo gaat het de hele tijd goed en dan zomaar ineens is ze de tijd vergeten?!!

Natuurlijk worden ze steeds mondiger. En meestal is dat wel erg grappig. Ze krijgen echt humor! Maken leuke woordgrappen en meestal liggen we helemaal in een deuk. Je moet ze tenslotte ook wel met een korreltje zout nemen. “Ja pap, nu ben je mooi uitgeluld” komt steeds vaker voor. Moet je dan boos worden? Nee hoor! Deze onthouden we gewoon, want de volgende keer pakken we je wel weer terug. En je ziet aan dat puberkoppie: jaja denk je dat?!

Ze krijgen steeds meer hun eigen agenda. Dat betekent voor ons als ouders veel schakelen. Zo moet ik tegenwoordig met mijn zoon gaan overleggen wanneer we die afspraak voor de kapper maken ipv gewoon een afspraak te maken en zeggen wanneer mijn zoon heen moet. De laatste 2 keer heb ik hem zelf die afspraak laten maken. Dat bevalt me eigenlijk wel. Het betekent ook dat hij met ons moet overleggen wanneer hij zijn eigen afspraken maakt. Maar dat vergeet hij nog wel eens! Ja joh communiceren… Maar aan de andere kant is het ook wel weer lekker hoor. Kids gaan hun gang. Wij kunnen na 11 jaar weer eens rustig samen een terrasje pakken 😉

Opruimen!!! Dat blijkt toch wel een van de grootste problemen te zijn. Dat hoor ik ook bij al mijn vriendinnen. En ik ben toch echt wel consequent daarin geweest. Vanaf dat ze kunnen lopen hebben ze altijd moeten helpen met opruimen. En toen ze ouder werden eerst zelf opruimen voordat het andere speelgoed werd gepakt. Maar nu? Waar is onze hele opvoeding gebleven? Kleine moeite om die spulletjes die op de trap staan even mee naar boven te nemen. Nee joh, erover heen stappen is veel makkelijker!

Nog een dingetje wat ik dus helemaal niet begrijp is het stukje persoonlijke hygiëne. Tanden poetsen. In de ochtend jezelf wassen voordat je gaat aankleden. Vanaf jongs af aan leer je dat toch aan kinderen? Tenminste ik wel. Maar nu moet ik elke keer vragen of ze hun tanden wel hebben gepoetst. Of als ik het hoor dan moet zeggen: “Hoho, je gaat nog maar even wat langer poetsen”. Kwa wassen heb ik altijd wel controle. Hoeveel washandjes leggen er op het randje? 1? Dan heeft 1 van de twee zich niet gewassen. De vraag is waarom? Antwoord: “weet ik niet!” Ze hebben er gewoon geen zin in! Maar vervolgens wel een halve bus deo opspuiten dat het je naar de strot grijpt…

Maar al met al mogen we nog niet klagen. We hebben 2 heerlijke kids met hun eigen mooie en minder mooie kanten en die mogen er allebei zijn. Uiteindelijk komt alles vanzelf goed. Daar ben ik van overtuigd. We houden onvoorwaardelijk van ze, heel veel, voor altijd, waar ze ook zijn en wat ze ook doen

Dihclicks
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos