Landgoed hoenderdaell

Landgoed hoenderdaell

1e paasdag. Wat gaan we doen, want het weer is niet al te best. Maar na een blik op buienradar bleek het allemaal wel mee te vallen en besloten we het erop te wagen. Na een heerlijk uitgebreid paasontbijt stappen we de auto in en gaan we op weg naar Landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna.

1e paasdag. Wat gaan we doen, want het weer is niet al te best. Maar na een blik op buienradar bleek het allemaal wel mee te vallen en besloten we het erop te wagen.

Na een heerlijk uitgebreid paasontbijt stappen we de auto in en gaan we op weg naar Landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna. 50 minuutjes later stappen we de auto uit.

Landgoed Hoenderdaell is ooit begonnen met wilde dieren op te vangen maar is gegroeid tot een klein dierenpark. Het is ontzettend leuk daar en de entree prijzen zijn schappelijk! Je betaald maximaal 12 euro per persoon. Online kaarten zijn een euro goedkoper en kleine kinderen ook.

De dieren zijn tamelijk dichtbij. De alpaca’s mogen gevoerd worden. Je kan voer kopen uit een automaat voor 50 cent.

De pelikanen zijn zo dichtbij het hek dat je ze kan aanraken. Ze zijn nog nieuwsgierig ook…

Je loopt dwars door het verblijf van de kangoeroes. De beren, wolven, hyena’s zijn allemaal goed te zien. Er worden in totaal zo’n 30 leeuwen opgevangen. Binnen is er een ruimte waar ze voor de toeschouwers soms leeuwen loslaten en laten jagen op een stuk vlees aan een bewegende stang in de lucht.

Dat is wel indrukwekkend!!!

Achterin het park is er een speelweide en er wordt nu een nieuwe arena gebouwd waar er vanaf half mei weer roofvogelshows worden gehouden.

De hoogte punten zijn toch wel de Lorrituin en het voeren van de Ringstaartmaki’s. In de Lorrituin komen de Lorri’s gezellig bij je zitten. Helemaal als je een bekertje voer voor ze koopt en meeneemt de tuin in. Dan heb je kans dat er heel veel Lorri’s op je komen zitten. Nu was het nog een beetje koud voor de Lorri’s waadoor er weinig buiten waren.

Op verschillende tijden worden de Ringstaartmaki’s gevoerd. Als de medewerker haar verhaal doet over deze groep apen springen er zo’n 24 Maki’s al over de schouders van de bezoekers. Er worden kleine stukjes appel uitgedeeld die we mogen voeren terwijl ze op onze schouders zitten. Helaas mogen we ze niet aaien. Maar deze interactie met de dieren is geweldig!!!

Er zijn op dit moment 2 punten waar je wat eten en drinken kan halen. Door de groei van het aantal bezoekers zijn ze bezig met nog een horecagedeelte.

Er zijn nog een heel aantal dieren die ik nog niet heb genoemd. Maar er is genoeg te zien en te beleven! Kortom dit park is echt een aanrader voor een gezellig dagje uit!!!

Dihclicks
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos