This is Holland!

This is Holland!

Gisteren zo’n mooie dag, maar een dag vol verplichtingen. Vandaag wilden we even er uit en het is rot weer😔. Dus ja wat gaan we doen? We hebben eerst lekker uitgeslapen. Uitgebreid ontbeten met alle kids, want ja we hadden weer 2 logees. En inmiddels is het alweer 13.00 uur. Ik wist het!! We kregen

Gisteren zo’n mooie dag, maar een dag vol verplichtingen. Vandaag wilden we even er uit en het is rot weer😔. Dus ja wat gaan we doen? We hebben eerst lekker uitgeslapen. Uitgebreid ontbeten met alle kids, want ja we hadden weer 2 logees. En inmiddels is het alweer 13.00 uur.

Ik wist het!! We kregen afgelopen week een envelop binnen van de postcode loterij. We hebben een uitje gewonnen voor 4 personen. En dus zijn we vanmiddag toerist gaan spelen in ons eigen land. Want met dit weer naar het bos of strand was geen optie…

Om 13.45 uur met de auto naar Amsterdam Noord naar “This is Holland”. We wisten niet wat we ervan moesten verwachten. De auto parkeerden we in de parkeergarage onder het gebouw. Eenmaal binnen de tickets gescand moesten we nog een uurtje wachten. Maar dat uurtje was zo voorbij. Er was het eea te bekijken en natuurlijk moesten er wat foto’s gemaakt worden.

Later zaten we aan een tafeltje met wat drinken en bekeken alles om ons heen. Wat is er nou leuker als mensen observeren 😊

Uiteindelijk werden we opgehaald en werd er eerst een foto van ons gemaakt. Dat begon al leuk. De voorpret is begonnen. Daarna met een trap naar boven. Er was een muur met tegeltjesbehang waar weer figuren in waren te herkennen zoals een vuurtoren.

Ook stonden er een aantal computers waar we vragen konden beantwoorden over Nederland en de Nederlandse gewoontes. Heel leerzaam voor de kids. Dat we binnen werden geroepen naar het eerste filmpje mochten we geen foto’s en filmpjes meer maken.

Het eerste filmpje ging over hoe Nederland is gecreëerd. Een stukje geschiedenis over de watersnoodramp in 1953. Ook weer heel erg leerzaam. Het tweede filmpje was een voorbereiding op onze vlucht. Zo werd er verteld welke route we gingen vliegen. En welke hoogtepunten we gaan zien.

Vliegroute (foto genomen in de info ruimte)

Daarna liepen we door naar de vliegruimte, waar we plaats moesten nemen en gordels om moesten doen. De hekken gingen omlaag en onze stoelen werden naar voren geschoven . Daar hingen we dan en de 4d film begon. Het was echt een hele leuke ervaring met bewegende stoelen, beeld, geluid, wind, waterspetters en zelf de geuren. Het voelde echt alsof we vlogen! De kinderen riepen constant enthousiast hey dat kennen we. Hey kijk de Zaanse Schans! En dat de Waddenzee voorbij kwam lag een boot op het droge. Wat wij ook hebben beleefd tijdens onze vakantie op de wadden. Hey kijk onze boot!!! Riepen ze in koor 🤣 We vlogen over galopperende paarden van de Oosvaardersplassen, tulpen velden met de geur van de tulpen en grote steden. Echt super leuk om een keer mee te maken!!

Na de 4d vlucht liepen we door naar de info ruimte waar we onze foto konden kopen voor €5,00 en er nog wat informatie was over bepaalde dingen in Nederland. Zo leuk om te zien dat de kids andere interesses krijgen nu ze ouder worden.

Onze foto

Dat we klaar waren bij This is Holland zijn we met de pond naar Amsterdam centraal gegaan. We hebben net geleerd dat er 175 nationaliteiten leven in Amsterdam en het daarmee de meest multiculturele stad is wereldwijd. Het regende dus even een kijkje binnen in Centraal. Wat is er weer een hoop veranderd. Het eerste winkeltje dat we tegenkwamen was met allemaal bruisballen. Mikayla stormde naar binnen natuurlijk😁 maar €7,50 voor een bal vond ik wat te prijzig. En dat vond ze zelf gelukkig ook. Ze ging nog wat makup proberen en bekijken bij een andere winkel. Geweldig deze ontwikkelingen in het leven van de kinderen. Giovan is nog niet zo van het shoppen.

Bij de Chocolate Company hebben we ons verwend met echte warme chocolademelk (te koop in allerlei smaakjes). Ik vind dit zo leuk he! Remco had bananesplit, Giovan cookiecoconut (die ik echt niet lekker vond) en ik puur (Deze vonden de anderen weer niet lekker). Mikayla een heerlijke bio appelsap. We hadden 3 verschillende taartjes die we met ons 4tjes hebben gedeeld. Allemaal van alles een stukje. Taartentapas it is!

Daarna zijn we nog even door gelopen. Mikayla wilde graag op de piano spelen. Maar er was een ander meisje bezig met spelen. En die kon het echt heel goed!! Ze vertelde dat ze het haarzelf had aangeleerd op haar keyboard dmv YouTube. Mikayla heeft echt staan te genieten!!! We hebben 10 minuten staan luisteren. En nu wil Mikayla van gitaarles af en op piano/keyboardles😅

Na dit VIP concert liepen we terug naar de pond en zijn we naar huis gereden. Om 17.00 uur waren we thuis. Zo simpel en zo dichtbij, maar het was zo ontzettend leuk en gezellig!!! Kinderen,en wij ook, weer veel indrukken erbij gekregen. Qualitytime met elkaar is zo belangrijk💖

Dihclicks
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos