Vakantie Luxemburg deel 6 (militaire begraafplaats, Ech-Sur-Sure, Valkenburg en naar Huis)

Vakantie Luxemburg deel 6 (militaire begraafplaats, Ech-Sur-Sure, Valkenburg en naar Huis)

Hieperdepiep HOERAAAAAA🎉🎉🎉🎉🎉 Yeahhhh today it’s my birthday. Maar echt jarig voel ik me niet. We zouden eigenlijk mijn verjaardag hier in Luxemburg vieren. Maar omdat het morgen maar 12 tot 15 graden wordt met heel veel regen, hebben we besloten vandaag de boel in te pakken en naar huis te gaan. Dat betekent mijn verjaardag

Hieperdepiep HOERAAAAAA🎉🎉🎉🎉🎉 Yeahhhh today it’s my birthday. Maar echt jarig voel ik me niet. We zouden eigenlijk mijn verjaardag hier in Luxemburg vieren. Maar omdat het morgen maar 12 tot 15 graden wordt met heel veel regen, hebben we besloten vandaag de boel in te pakken en naar huis te gaan. Dat betekent mijn verjaardag dus een halve dag in de auto doorbrengen. Dat is niet wat ik me ervan had voorgesteld.

Maar goed, positief blijven! Het is maar 4,5 uur rijden naar huis. Dat betekent dat we ruimte hebben om nog een paar dingen te bekijken onderweg. Nadat Remco en ik gedoucht hebben ga ik verder met de spullen opruimen en de kinderen rustig wakker maken. Remco heeft voor de laatste keer lekkere verse broodjes gehaald. En we hebben op ons gemak ontbeten. Lekker dik smeren jongens! Al het beleg moet op😉

Mogen wij straks nog even spelen mama?”, vraagt Giovan. “Ja nog heel even, we hoeven alleen de tenten nog op te ruimen”. Ik zie 2 beteuterde gezichtjes. Nee…. ze willen nog niet naar huis. Maar ze hebben mazzel. Het duurde iets langer. Wat hebben Remco en ik lopen klooien zeg om dat pop-up tentje weer in elkaar te vouwen. De ultieme test voor je relatie zeg maar🤣 Maar het is gelukt. En alles zit weer in de auto ook al lijkt het veel meer als op de heenweg.

Nadat we Daniel en Melanie en hun meiden gedag hebben gezegd rijdend we om 11.15 uur van de camping af. Omdat het net dodenherdenking en bevrijdingsdag is geweest leek het ons wel toepasselijk om eerst nog even naar de militaire Amerikaanse en Duitse begraafplaatsen te gaan. De Amerikaanse begraafplaats vinden ze heel indrukwekkend. Al die witte kruizen met hier en daar een ster ertussen. De grote gebouwen, vlaggen en alles super netjes!!!

Op sommige kruizen en sterren liggen witte steentjes. Giovan komt naar ons toe met een stuk of 5 van die steentjes. Kijk eens hoe mooi deze zijn, deze neem ik mee! We hebben maar gauw uitgelegd dat deze steentjes door bezoekers zijn neergelegd. Toen heeft hij ze snel maar terug gebracht naar de kruizen waar hij ze vandaan had.

De Duitse begraafplaats ziet er veel somberder uit. Grijze kruizen en het veld is niet zo onderhouden als bij de Amerikaanse begraafplaats. Hier staan bomen tussen de graven en er groeien madeliefjes in het gras. Maar het straalt wel rust en vrede uit…

We reden door naar het plaatsje Ech-Sur-Sure. 1.45 uur rijden richting huis. Volgens internet moet dit een heel toeristisch en mooi plaatsje zijn. Toeristisch is het zeker! Vooral onder de motorrijders. Maar er valt weinig te beleven. Er waren maar een paar terrassen en die zaten vol. De bedoeling was om hier wat te drinken met een gebakje voor mijn verjaardag, maar dit ging hem niet worden. We hebben wel honger dus dan maar een hamburger gegeten bij een snackbar die helemaal is ingericht op motoren. Wel een leuke tent dat wel!

Daarna zijn we nog heel even naar boven gegaan. Daar staat een mini ruïne. Maar doordat we Vianden en Beaufort al hebben gezien viel dit best tegen. Het is een mooi dorpje zo omringd door een berg en het water, maar we zijn niet lang gebleven.

Dat is maar goed ook. Het is inmiddels alweer 15.45 dat we wegreden uit Ech-Sur-Sure. Een kwartier later reden we België al binnen. Om 17.00 uur waren we weer in Nederland. Een half uurtje later stopten we in Valkenburg. Hier is het altijd zooooo gezellig. Het is heel erg druk. Zo druk hebben we het in Luxemburg niet gezien. Zelfs niet in de grote plaatsen. Ergens benauwd deze drukte me wel. We hebben geen zin om uitgebreid te gaan eten. We hebben gezellig even een rondje gewandeld. Gegeten bij de plaatselijke snackbar en toen verder naar huis.

De laatste uurtjes in de auto. De kinderen waren down. Die wilden terug naar de camping. Voor Remco is het ook een lange zit. We zijn nu gewoon erg moe. Ik besloot om mijn internet maar is aan te zetten en werd overspoeld met allemaal lieve felicitaties. Aangezien we toch nog een tijdje in de auto zitten kon ik iedereen apart beantwoorden. Op dat moment voel ik me wel even jarig! Ook heb ik mijn blog af kunnen maken voordat we thuis zijn en het opruimen gaat beginnen.

We hebben eerst de meeste camping spullen naar de garage gebracht. Eenmaal thuis rond 20.45 waren de overige tassen snel opgeruimd. De kinderen hebben netjes geholpen. Ons Konijn Tuko mocht los in de tuin. Die ging helemaal uit zijn dak. Wat is hij blij dat we weer thuis zijn zeg!

De kinderen spelen alweer met hun vriendjes uit de straat. En onze lieve buurman Mike komt me feliciteren. Ja… tijd voor een borrel in de tuin. Elkaars vakantie verhalen aanhoren, de openhaard gaat aan. Toch wel weer fijn om thuis te zijn. Ik zeg:

PROOST!!! Op mijn verjaardag en onze geslaagde vakantie…

Dihclicks
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos