Vakantie Portugal dag 1

Vakantie Portugal dag 1

Eindelijk was het dan zover! Onze vakantie waar we al zolang naar hebben uitgekeken en die al zo lang op onze bucketlist stond. Nadat we nog een beetje moe van een heel gezellige Koningsmiddag/avond onze laatste spullen hadden ingepakt vertrokken we om 9.30 uur. Kids heel erg zenuwachtig omdat ze voor het eerst gaan vliegen

Eindelijk was het dan zover! Onze vakantie waar we al zolang naar hebben uitgekeken en die al zo lang op onze bucketlist stond. Nadat we nog een beetje moe van een heel gezellige Koningsmiddag/avond onze laatste spullen hadden ingepakt vertrokken we om 9.30 uur. Kids heel erg zenuwachtig omdat ze voor het eerst gaan vliegen en Rem en ik zenuwachtig voor het inchecken. Lang leve het digitale tijdperk wat oh zo makkelijk is en tegelijkertijd ook zo onduidelijk kan zijn!

Het is 1.45 uur rijden naar vliegveld Weeze net over de grens in Duitsland. Waarom vliegen we vanaf Duitsland? Nou dat scheelde voor ons bijna €1000,00 euro. Hiervoor willen we wel een paar uurtjes in de auto zitten! De reis ging voorspoedig. Geen files ect. Maar 10 minuten voor dat we aan zouden moeten komen maakt onze auto een heel raar geluid. Het lijkt wel het geluid van zo’n ouderwetse propeller. Wat een herrie dat geratel. Dat we van de snelweg af reden meteen de auto aan de kant gezet en gekeken. We zagen ergens een gat waar iets van een dop op hoort te zitten. Paul gebeld ,onze vriend en tevens automonteur, maar die nam niet op. Nog een stukje rustig verder gereden, maar jeetje wat een herrie en stank. We waren heel erg bang dat als we door reden we meer schade zouden maken aan de auto. Dus weer de auto aan de kant en Paul gebeld. Gelukkig nam hij nu wel op. We hebben foto’s gestuurd van de situatie en inderdaad er moest een bougie in dat gat gedraaid worden. Deze is er blijkbaar ooit scheef erop gedraaid en nu los gegaan. Deze bougie hing nog aan een draadje. We hebben hem weer in dat gat gedraaid. Ook scheef, want het schroefdraad is kapot. Maar nu kunnen we in ieder geval weer verder rijden en thuis moet de auto weer even naar de garage.

Pfff opgelucht reden we het terrein op van vliegveld Weeze. Op parkeerplaats 1 voor de deur was nog plek zat. En hier konden we onze auto meteen een week laten staan voor maar €70,00. Dus wij blij. Eenmaal binnen gingen we op zoek naar de info balie. Deze luchthave is klein en gemoedelijk. Maar jeetje wat een sagerijnig personeel. Bij de balie vroegen we hoe het nou precies zat met dat inchecken. Ik heb namelijk 2 weken terug al online ingecheckt, maar we hebben geen mail gehad over onze instapkaarten. “Wy not?” Is wat ze zei! “Nou because it is our first time we fly after ten years and there is so much change digital. And you sit here to help us!!! Ik geef haar mijn telefoon met reservering. Ze drukt op een paar knopjes en zegt “here you are! I don’t get it wy you didn’t fix this!!!!” Wat blijkt nou. 60 dagen van te voren konden we al inchecken. Maar vandaag konden we pas onze instapkaarten online downloaden en uitprinten. Weten wij veel!! Dat kan ze toch op een normale manier even uitleggen. Wat een Bitch!! Was al helemaal klaar met haar. Ik moest screenshots maken van onze instapkaarten en dan zou het goed zijn.

Ok. Na dit verhaal zijn we eerst even een broodje gaan eten. Het is inmiddels 12.30 uur. Kon ik meteen even afkoelen van alle frustratie van die oh zo vriendelijke mevrouw van net… Daarna hebben we onze koffers ingeleverd. Dat ging allemaal goed. Maar dan door de douane. Ik laat de paspoorten zien met de screenshots van onze instapkaarten. Zegt deze ook zo vriendelijke mevrouw: “were is the Ryanairapp! We haven’t! Why not?!! Vraagt ze. Dit ga je toch niet menen he!!. We werden aan de kant geschoven om daar de instapkaarten op te halen in de Ryanairapp. Dit is niet wat die andere ons had gezegd. Maar ok…. Het was gelukkig zo gebeurd en we mochten verder. Wat een gedoe zeg!

Bij de controle poortjes moesten we alles af en inleveren in bakken. Dit ging door de scanner heen. En wij moesten ook door de detectie poortjes. Dit was voor Rem en mij niet nieuw, maar de kids dachten wat gebeurd er nou?! Gaat bij Mikayla de pieper nog af ook. Dus die werd apart genomen en er werden monstertjes genomen van haar handen en buik. Natuurlijk niks aan de hand. Zegt ze: “Jeetje mam, mijn hart ging echt van bonkbonkbonk”. We moesten er om lachen, maar ik snap haar heel goed. Dat deed mijn hart ook toen ik zag dat ons kind apart werd genomen!

Nadat we al onze spullen weer terug hadden konden we eindelijk rustig ademhalen. Lekker even gesnuffeld in het winkeltje. 1tje maar. Dit is niks vergeleken Schiphol! Mikayla vond een luchtje erg lekker, maar uiteindelijk hebben we alleen snoepjes gekocht. En daarna wachten bij gate 10 tot we het vliegtuig in mochten.

Eenmaal in het vliegtuig hoorden we dat het 3 uur vliegen was. Op onze reservering staat 15.25 tot 17.35. Klopt er is dus een uur tijdsverschil tussen Portugal en Nederland. Maar deze 3 uurtjes waren echt zo voorbij. Tijdens het opstijgen gingen de kids helemaal uit hun dak! We hoorden alleen maar: WAUW en mam/pap kijk hoe mooi!!! Net boven de wolken leken het wel bergen. Mikayla wilde daar wel gaan liggen. Het leek zo lekker zacht allemaal. Later zagen we nog allemaal echte bergen met sneeuw. Echt heel mooi! Eenmaal in de lucht kwamen de telefoon en tablet tevoorschijn en hebben ze lief zitten spelen. Tussendoor kregen we nog wat drinken en een chippie. Natuurlijk ook de wc even uitgeprobeerd. Mikayla vind alles interessant. Giovan neemt alles zoals het is en vind het wel best. We komen er vanzelf. Het was geen rustige vlucht. De stewardessen liepen af en aan. Met eten en drinken, maar we konden ook kraskaarten en luchtjes kopen. Kinderen die niet bleven zitten in hun stoelen en erg in de weg liepen voor die stewardessen. Er was genoeg te observeren voor ons. De riemen moesten tussendoor weer even vast voor lichte turbulentie. En toen werd de daling alweer ingezet. Dit was erg naar voor onze oren. De landing ging snel. De kids gingen weer even uit hun dak en daarna klapten ze mee. “Mam, waarom moeten we klappen?” Vraagt Giovan. ” Nou dat is omdat we veilig geland zijn. Heb je die looping niet gevoeld dan dat we onze riemen weer even vast moesten?” (toen zat Giovan op zijn tablet). “Looping?, nee dat geloof ik niet” maar er zit een andere jonge jongen voor hem en ik zeg :”ja echt waar dat je hem niet gevoeld heb. Vraag maar aan hem die zat niet op zijn tablet” en die jongen speelt het spelletje mee dat Giovan het bijna begon te geloven totdat hij mij zag lachen…

U

Eenmaal uit het vliegtuig ging alles heel makkelijk. We hoefden niks meer te laten zien en gingen op zoek naar onze auto! Degene die we online gereserveerd hadden was er natuurlijk niet, dus kregen we een andere mee. Een gloednieuwe Peugeot met 1360 km op de teller. Hadden we alles ingeladen, klaar om ons appartement te zoeken start de auto niet. Dus Remco in de stresss en ik lachen. “Moeten we weer even op YouTube kijken?”🤣🤣 (Laatst kreeg hij namelijk de auto van een vriend niet gestart en door YouTube is het gelukt 😂.) Maar wat bleek, we zaten gewoon niet in de goede auto. De sleutel die we hadden was van zo’n zelfde auto met een ander kenteken. Dus hup alles weer uitladen en in de andere auto laden. Wat hebben wij gelachen!!!

Nou eenmaal op de weg was het een half uurtje rijden. De omgeving was mooi om te zien. Droog en veel palmbomen. Het resort was snel gevonden. De dame bij de receptie was echt heel vriendelijk en sprak goed Engels en lag goed uit waar alles was. Nog even snel wat boodschappen gedaan bij de minimarket op het resort en toen naar ons appartement. We hebben echt een prachtig appartement. Met allemaal luikjes. Grote U-keuken met alle gemakken en doorkijk naar de woonkamer met tv en openhaard. Een mooi balkon. Grote slaapkamer met een heel groot 2-persoonbed. Kids slapen op de slaapbanken.

Het is inmiddels 19.45 uur lokale tijd. Dat betekent voor ons eigenlijk 20.45 uur en we kregen echt trek! Na een heel klein rondje op het resort kwamen we erachter dat het restaurant hier niet zoveel is en dus zijn we naar het centrum van Albufaira gereden 10 minuten verderop. Hier hebben we op een terras heerlijk gegeten met live muziek en de mensen die ons bedienden waren super aardig en spraken heel goed Engels. Proost op onze eerste cocktail. Dat we een hoop mooie dingen mogen zien en beleven deze vakantie.

Om 22.00 uur lokale tijd waren we terug in ons appartement moe en voldaan zijn we lekker naar bed gegaan. Het is tenslotte voor ons gevoel gewoon 23.00 uur. En de hele reis heeft veel indrukken gegeven.

Slaap lekker….

Dihclicks
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos