Verjaardag knutselen met een Peuter

Verjaardag knutselen met een Peuter

Bij mij op de opvang wordt wel eens gevraagd om een verjaardagsknutsel te maken. Dit keer voor een opa die jarig is van 1 van de kinderen. Dit is erg leuk om te doen en heel erg simpel ook. Benodigdheden: 2 vellen wit dikker papier Verschillende kleurtjes papier Schaar Behanglijm Prittstift Kwast Watervaste zwarte stift

Bij mij op de opvang wordt wel eens gevraagd om een verjaardagsknutsel te maken. Dit keer voor een opa die jarig is van 1 van de kinderen.

Dit is erg leuk om te doen en heel erg simpel ook.

Benodigdheden:

  • 2 vellen wit dikker papier
  • Verschillende kleurtjes papier
  • Schaar
  • Behanglijm
  • Prittstift
  • Kwast
  • Watervaste zwarte stift

Je tekent op 1 vel papier een figuur. Dit keer heb ik gekozen voor een ballon. Deze knip je uit. Dan leg je dit papier met de uitgeknipte ballon op het andere vel papier en trek de ballon over. Nu weet je waar de peuter kan gaan plakken met behanglijm.

Knip met de schaar allemaal stukjes papier van de gekleurde vellen. Je kan natuurlijk ook stukjes scheuren. En dan helpen plakken maar. Met misschien een beetje sturen want het is de bedoeling dat de gekleurde snippers in de overgetrokken ballon wordt geplakt.

Het is de bedoeling dat je geen stukje wit meer van de ballon ziet. De snippertjes mogen best over de randje van de ballon worden geplakt. In het vel waar de ballon is uitgeknipt teken je een zwarte rand om de ballon heen met de watervaste stift.

Vervolgens plak je het vel papier met de uitgeknipte ballon op het andere vel papier met prittstift. De randjes kunnen ook nog gezellig beplakt worden. Tekst onder de ballon en de ballon zelf versieren met een touwtje.

Dan heb je toch echt een feestelijke verjaardagsknutsel!!!

Dihclicks
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Cancel reply

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos